Selecteer een pagina

Microsoft neemt afscheid van Windows 7

18 dec 2019

Om direct met de deur in huis te vallen: op 14 januari 2020 wordt Windows 7 definitief met pensioen gestuurd. Vanaf deze datum vervalt de ondersteuning voor Windows 7.

In de praktijk betekent dit dat er geen (veiligheids)updates voor deze Windows-telg meer worden uitgebracht en dat er geen technische ondersteuning meer wordt geleverd. Vooral de eerste verandering is van belang: zodra er geen updates  meer verschijnen, is het niet veilig om met een Windows 7-machine te werken. Ook vereisen sommige instellingen, zoals banken, dat je altijd werkt met een ondersteund en bijgewerkt besturingssysteem.

Word je slachtoffer van een financiĆ«le hack op een verouderd systeem, dan kan de bank weigeren om eventuele schade te vergoeden.